De lokale middenstand is digitaal gehandicapt.

Door Bart Manders

In Huize Manders heerst geen paniek over boodschappen en ik heb ook nog 8 rollen wc papier in huis. Ik heb zojuist het oud papier aan de straat gezet met wederom een gênante bult aan dozen van Amazon, bol.com, Aboutyou en HelloFresh. Ook de hond en de kippen hoeven niet te vrezen dat ze aan de hongerdood overlijden dankzij ZooPlus.

Wat ik me wel besefte toen ik naar mijn ongeorganiseerde berg karton keek, is dat ik net zoals afgelopen week, de komende maanden bijna niets meer ga besteden bij de lokale middenstand. Geen lunch of koffie meer na een wandeling met de hond, even lekkere dingetjes halen bij de Italiaanse delicatesse zaak, vis halen op de zaterdagmarkt en even langs de wijnhandel zit er ook niet meer in. Mijn volledige huishoudbudget wordt besteedt bij grote internationale retailers/platformen en supermarktketens.

Nu we door het corona virus beperkt worden in onze fysieke bewegingsvrijheid wordt het ook pijnlijk duidelijk hoe digitaal gehandicapt en kwetsbaar de lokale middenstand is. Als ik niet meer naar hen toe kom (vrijwillig of gedwongen) is onze relatie voorbij.

Ik snap dat als je bakker, bloemist, kaasboer, ontwerper of kok bent helemaal niet bezig bent geweest met dit soort distributie vraagstukken. Maar feit is dat je niet meer alleen kan vertrouwen op je fysieke identiteit. Ook digitaal moet je bedrijf of product een gezicht hebben en in staat zijn je producten bij de afnemers af te kunnen leveren.

Deze week zag ik de hele sympathieke en slimme oplossing Hoale.nl van Tjarko Rikkerink voorbij komen. Hoale.nl maakt het snel, eenvoudig en goedkoop mogelijk voor horecabedrijven die volledig afhankelijk waren van gasten die hun restaurant bezochten om hun menukaart online te publiceren en bestellingen af te handelen.

En ik sprak tijdens een (vorige week nog volledig corona proof) wandelmeeting langs de Maas met Ard van der Linden over het Online B2B platform RIJP  dat op dit moment opgericht wordt. En dat door lokale boeren kleinschalig geproduceerde producten beschikbaar maakt voor horeca en retail.

Beide initiatieven laten zien dat platformtechnologie vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen en dat we de afhankelijkheid van de grote platformen moeten en kunnen beperken om onze lokale identiteit te kunnen bewaken.

Het zou toch mooi zijn als ik bij mijn HelloFresh bestelling zou kunnen kiezen voor een Local Box met alleen maar producten uit mijn regio. Of dat ik op AH.nl de keuze zou krijgen om bij mijn lokale bakker worstenbroodjes te kopen of die geweldige Triple Bastion van Stadsbrouwerij Ravenstein kon bestellen. Zo heb ik mijn lokale favorieten die ik echt zou missen als ze er niet meer waren en weet zeker dat jullie die ook hebben.

Ik zou het geweldig vinden om in deze tijden (free of charge) een video call in te plannen met ondernemers die inzien dat hun businessmodel digitaler moet. Mijn enige voorwaarde is dat je niet moet zeiken dat het vroeger allemaal beter was maar met een ondernemende open blik naar de toekomst kijkt.

En ik heb Ard en Tjarko ook gesproken en zij denken elk ook vanuit hun expertise graag mee.

Ik hoor graag van je!

Sharing is caring

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google